Stampen in zwembad tijdens eerste editie Aqua Bass

Stampen in zwembad tijdens eerste editie Aqua Bass

Stampen in zwembad tijdens eerste editie Aqua Bass

Djmag - Woensdag 3 Januari

Dacht je dat het zwembadfeestje van Sam Feldt tijdens ADE al gek was, dan heb je het goed mis. Poolparty Productions was de organisatie achter dit unieke concept en vond het wel eens tijd voor een ‘hardstyle poolparty’: een combinatie die je niet vaak hoort, maar waar harder styles fans spontaan door beginnen te watertanden.

Op zaterdag 9 december werd Zwembad de Stok in Roosendaal omgetoverd tot een beuktempel, maar dan in het water. Honderden feestbeesten gingen binnen in het warme zwembad uit hun dak op de lekkerste freestyle en hardstyle plaatjes van Digital Punk, Ruthless, Endymion, Dr. Phunk en Crude Intentions.

Hardere stijlen in Roosendaal
In Roosendaal zelf zijn ze niet vies van een beukfeestje, ondanks dat er qua (hardere) events weinig tot niets te beleven valt in deze stad. Ooit vond op hetzelfde evenemententerrein ook Daylight Festival plaats, wat een paar jaar geleden verhuisd is naar Breda Airport – in de volksmond ook wel bekend als Seppe. In de St. Jankerk werd in het verleden Lost Memories georganiseerd en in danscafé El Corazon is Animalize al jaren de clubnight voor harder styles fans. Populaire events, maar toch ontbrak er iets in het aanbod. Aqua Bass werd in de stad dan ook massaal omarmd door de liefhebbers. “Dit is echt wat Roosendaal nodig heeft. Laat een vervolgeditie maar komen, want iedereen hier heeft het maximaal naar zijn zin!” vertelt bezoeker Joey Roks aan de rand van het zwembad, terwijl zijn vrienden net op het punt staan om weer het zwembad in te springen.

Plankgas vanaf begin
Dat iedereen zich overduidelijk vermaakte, is iets wat ons ook meteen opviel bij binnenkomst. Een goed gevuld zwembad was al flink aan het stampen op de freestyle- en hardstylebeats van Crude Intentions en Dr. Phunk. Voor de laatstgenoemde was het een uniek thuisfeestje om nooit meer te vergeten. Draaien in het zwembad waar je vroeger regelmatig hebt gezwommen, is toch wel stiekem iets wat op je bucketlist hoort te staan.

Meneer Kind van de Duivel moest na zijn set als een Engeltje snel door naar Duitsland, maar gelukkig stond Ruthless a.k.a. Mr. Pussy Lounge klaar om de boel op stelten te zetten. Hoewel hij al behoorlijk wat gekkigheid gewend is als freestyle-dj, was Aqua Bass voor hem toch iets speciaals. “Hoe sick het was? Niet normaal! Mensen gingen helemaal uit hun plaat in het water!” vertelt hij dolenthousiast vlak na zijn set. “Ik heb in mijn carrière al veel gekke shit mogen meemaken, maar dit was toch wel next-level hoor. Laat ze maar naar Vlaardingen komen, dat lijkt me wel wat!”

Een tandje harder, wilder en… natter
Na zijn energieke set was het tijd voor de mannen van Endymion, die het energielevel goed vast wisten te houden. Stevige beats, flitsende lasers en flinke rook kwa in sneltreinvaart vanuit de dj-booth – gepositioneerd in het peuterbadje. Muzikaal gezien waren ze van alle (hardere) markten thuis. Het pakte goed uit, want de kantjes werden er volledig af gestampt door alle waterratten. Droog staan aan de rand van het zwembad was zinloos, want het water vloog alle kanten op!

Aqua Bass werd in stijl afgesloten door Digital Punk, die al vanaf zijn eerste plaat liet horen een tandje harder te gaan. Een verfrissende set met veel eigen werk, maar ook met tracks van zijn muzikale collega’s. De overheerlijke 2017 Edit van E-Force’s Seven bleef wel even nadreunen bij ons. Zowel Digital Punk als MC Da Syndrome – de host tijdens het gehele event – hadden overduidelijk moeite om zelf ook niet het water in te duiken, want het sfeertje zat er goed in daarzo.

Waardige poolparty
Ook qua veiligheid was aan alles gedacht door de organisatie. Zo liepen er lifeguards rond, maar die hoefden weinig in actie te komen. Ook waren de randen van het zwembad voorzien van tapijt, om uitglijders te voorkomen.
Rokers kwamen aan hun trekken in een aparte rokersruimte. Een beetje koud wel, maar gelukkig lagen er dekens klaar bij de ingang van het rokershok. Verder hing het plafond vol met opblaasbare dolfijnen en stond er een eetkraampje voor de inwendige mens. Daarnaast was er een fors geluidssysteem aanwezig en maakten de rookmachines overuren. Ook qua geluid en aankleding kwamen bezoekers dus niets tekort.

De eerste editie van Aqua Bass smaakt dus naar meer. Een vervolgeditie op dezelfde locatie zou geen slechte keuze zijn, want Zwembad de Stok bewees tijdens Aqua Bass de ideale locatie te zijn voor dance events. Niet te klein, niet te groot en van alle gemakken voorzien. Helaas gooide de gemeente van tevoren nog wat roet in het eten en moest de eindtijd verzet worden van 3:00 naar 2:00. Enorm zonde, al mocht dat de pret voor de bezoekers zeker niet drukken.

We hoorden in de wandelgangen van Zwembad de Stok dat er al toekomstplannen in de maak zijn voor nieuwe events, dus we zijn enorm benieuwd wat we daar binnenkort nog meer kunnen gaan verwachten! Het zou de gemeente Roosendaal enorm sieren als ze dit concept omarmen en de kans geven om nog verder te groeien in de toekomst, want wat ons betreft is Aqua Bass zeker een blijvertje.

Evenementen vandaag

U bent ingelogd als