Club Blu in Rotterdam Alexander moet twee weken dicht na schietpartij

Club Blu in Rotterdam Alexander moet twee weken dicht na schietpartij

Club Blu in Rotterdam Alexander moet twee weken dicht na schietpartij

Ad.nl - Donderdag 21 December

Club Blu in Rotterdam Alexander is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. Het is een dieptepunt van een reeks aanvallen op de club. Eerst werd er een handgranaat op het parkeerterrein bij de club gevonden, vervolgens gooide iemand een vuurwerkbom tegen het pand met de kenmerkende koepel langs de A20 aan. De club werd gisteren besmeurd met graffiti en vannacht schoot iemand met een vuurwapen op de deur van de uitgaansgelegenheid.

,,We zijn er flink van geschrokken”, zegt manager Tease. ,,Dit wil je niet als ondernemer. En waarom ze dit doen? We hebben geen idee. Maar hun doel moet wel zijn dat ze ons dicht willen hebben. Ik kan geen andere reden bedenken.”

Handgranaat
De incidenten gebeurden stuk voor stuk terwijl Club Blu gesloten was. Het begon afgelopen vrijdag toen de eigenaar van de club, waar maar liefst 2.300 mensen in kunnen, een handgranaat vond. ,,We dachten eerst dat het iets van plastic was, maar het bleek een echte granaat te zijn.” De EOD moest ter plaatse komen om de granaat te ontmantelen. Vrijdag was de gelegenheid gesloten, zaterdag was de club wel open. Na sluitingstijd werd een vuurwerkbom tegen de gevel van het pand gegooid. Het vuurwerk zorgde voor schade aan de deur, de gevel en het reclamedoek.

Dinsdag bleek de gevel besmeurd met graffiti. Met verf werden de woorden ‘oorlog’ en ‘war’ op de muur geschreven. ,,Dan wil je ons duidelijk iets vertellen. Ze willen ons straffen. Maar waarom weten we niet”, zegt de manager.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten bij de gelegenheid zijn. Afgelopen september nog was er een schietpartij bij de club aan de Prins Alexanderlaan. Toen werd een 24-jarige man uit Pernis in zijn been geschoten op de parkeerplaats. Een 25-jarige Rotterdammer en een 26-jarige Amsterdammer werden hiervoor aangehouden.

Publiek
,,Elke uitgaansgelegenheid krijgt hiermee te maken. Wij zijn een echte club, een hele grote club ook. Dat trekt een bepaald publiek. Mensen drinken, ook al letten we wel op of ze niet te beschonken raken. Het is niet dat we agressieve mensen aantrekken, maar er gebeuren helaas wel dingen. Dan kan je zeggen, waarom gebeuren er niet zulke incidenten in de Ziggo Dome? Daar komen ook veel mensen op af. Maar daar komt een andere doelgroep op af. Bovendien is onze beveiliging goed op orde. Iedereen wordt gefouilleerd.”

De manager hoopt dat de club de komende tijd gewoon open kan blijven. ,,Kerst en oud en nieuw zijn heel belangrijk voor ons. Mensen rekenen erop, artiesten zijn geboekt en betaald. Het zou een enorme strop zijn als we dichten moeten dus we hopen dat dat niet nodig is. De politie neemt het heel zwaar op en doet onderzoek. We zullen af moeten wachten. Het is heel ernstig, maar bang zijn we niet.”

Evenementen vandaag

U bent ingelogd als