Europees muziektalentfestival Eurosonic van start

Europees muziektalentfestival Eurosonic van start

Europees muziektalentfestival Eurosonic van start

Nu.nl - Woensdag 17 Januari

De beste beginnende artiesten uit Europa presenteren zich de komende dagen in Groningen. Tijdens de 32e editie van het showcase- en conferentiefestival Eurosonic staat de stad in het teken van nationaal en internationaal talent.
Daarnaast komen duizenden professionals uit de muziekindustrie samen om tijdens het conferentieprogramma keynotes, interviewsessies, debatten en netwerkevenementen bij te wonen. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en onderdeel van Eurosonic Noorderslag.

Zo'n driehonderd veelbelovende Europese artiesten spelen zich van woensdag tot en met vrijdag op meer dan dertig locaties in de stad in de kijker bij muziekliefhebbers en professionals uit de industrie, zoals boekers, promotors en festivalorganisatoren.

Boef
In de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en Martiniplaza vindt het conferentieprogramma plaats, waar naar verwachting rond de vierduizend bezoekers op afkomen. Het programma bestaat uit meer dan 150 panels, workshops, businessborrels en meer.

Op het laatste moment ingelast is vrijdagmiddag een debat naar aanleiding van de kwestie-Boef. Onder meer de manager van de omstreden rapper en een imagodeskundige gaan in discussie over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van artiesten en festivalorganisaties.

Evenementen vandaag

U bent ingelogd als