Het thema van Solar Weekend is bekend – ook creatieve inschrijvingen geopend!

Djmag - Zaterdag 2 December

Het thema van Solar Weekend is bekend – ook creatieve inschrijvingen geopend!

Het thema van Solar Weekend is bekend – ook creatieve inschrijvingen geopend!

Het thema voor Solar Weekend 2018 is ‘Imagine: Defining Creativity’. Daarmee gaat de organisatie terug naar de basis en legt ze de vraag bij de bezoekers. Wat is creativiteit? Wat speelt zich in de hoofden van de creatievelingen en vooral: wat willen ze nu écht maken? De bekendmaking geldt als startschot van de inschrijvingen voor de kunstenaars en creatievelingen die elk jaar bouwen aan Solar Weekend. Daarnaast start het festival op dinsdag 14 december met de voorverkoop.

Ook dit jaar wacht de bezoeker weer een festival voor verrassingen. Met Built On Creativity als merkbelofte ontstaat er in Roermond ieder jaar een creatief schouwspel dat zijn gelijke niet kent. Prachtige bouwwerken, intieme kleinkunst, hilarisch theater en komische spellen: Solar Weekend is méér dan muziek alleen. Als kapstok voor alle ideeën heeft Solar Weekend ieder jaar een ander thema.

Terug naar de basis
Het thema van 2018 is ‘Imagine: Defining Creativity’. Hiermee gaat Solar terug naar de basis. Een festival waar - op creatief gebied - alles kan en alles mag. Het is dus aan de bezoekers en creatievelingen: hoe zien zij creativiteit en hoe dragen zij dit uit? Vanaf vandaag mag iedereen met een creatief plan zich aanmelden voor het festival op solarweekend.com.Na een selectie, kan een groep van honderden creatievelingen bouwen aan het festival in Roermond.

Ook in het voortraject kan de bezoeker overigens een creatieve bijdrage leveren. Met de succesvolle campagnes Ad Festum en Gezicht/Gezocht laat Solar Weekend studentenhuizen Solar-pre-party’s geven en start er op korte termijn weer een nieuwe zoektocht naar een eigen presentator.

Voorverkoop
Voor wie die creatieve wereld van het festival zelf met eigen ogen wil aanschouwen, start de kaartverkoop op dinsdag 14 december. Het betreft de Early Bird-fase, waarmee bezoekers zich een korting van €20 toe-eigenen. Deze korting geldt enkel op drie- en vierdaagse campingkaarten. Dag- en weekendkaarten zijn bij de reguliere verkoop beschikbaar. Deze start in 2018. Er is een beperkt aantal Early Bird-kaarten beschikbaar, vorig jaar verkochten de kaarten binnen één dag uit.

Solar Weekend vindt plaats op 2, 3, 4 en 4 augustus 2018 aan De Maasplassen in Roermond.

U bent ingelogd als