FissaCoin, de cryptocurrency voor muziekevenementen.

Want - Dinsdag 20 Februari

FissaCoin, de cryptocurrency voor muziekevenementen.

FissaCoin, de cryptocurrency voor muziekevenementen.

De evenementenindustrie is één van de grootste industrieën, waarbinnen ontzettend veel transacties plaatsvinden. Denk maar aan het kopen van tickets of merchandise bij een concert. Iedereen die wel een tickets heeft gekocht weet echter dat het soms een grote hel kan zijn. De tickets zijn meteen uitverkocht omdat sommige mensen bijvoorbeeld meerdere kopen om duurder weer door te verkopen. Dit en verschillende andere problemen zouden te wijten zijn aan het feit dat het een gecentraliseerd systeem is. FissaCoin heeft echter de oplossing. De cryptocurrency wil decentralisatie brengen naar de event wereld door middel van de blockchain.

Ticket hel en hackers
Een groot probleem in de evenementenbranche is dat je soms dan maar een ticket via Marktplaats koopt, omdat het bij de officiële kanalen al uitverkocht is. Niet alleen betaal je dan veel meer voor je ticket, soms blijkt op de dag van het evenement dat je ticket helemaal niet geldig is. Andere knelpunten zijn de hoge transactiekosten waar het eventmanagement mee te maken krijgt en het feit dat transacties erg langzaam worden verwerkt. De kosten kunnen soms oplopen tot zo’n 20 tot 25 procent, waardoor de mogelijkheid van het eventmanagement om snacks en merchandise te verkopen beperkt wordt. Ook zijn er natuurlijk altijd nog de hackers, die beveiligingslekken in de huidige betalingsmethodes gebruiken om er met bijvoorbeeld geld en gebruikersgegevens vandoor te gaan.

concert
Snelle transacties, lage transactiekosten
Al deze problemen zouden volgens de bedenkers van FissaCoin opgelost kunnen worden, door over te stappen van een gecentraliseerd naar een gedecentraliseerd systeem. Hier komt uiteraard de blockchain bij kijken. We weten bijvoorbeeld dat door transacties via de blockchain-technologie te verwerken, deze bijna onmiddellijk en in principe kosteloos kunnen gebeuren. Hierdoor heb je bijvoorbeeld niet meer te maken met fans die te lang moeten wachten in de rij en ongeduldig worden. Alles zou snel en makkelijk via de FissaCoin app gekocht kunnen worden. Door de lage of niet bestaande transactiekosten heeft het eventmanagement ook meer ruimte om de fans versnaperingen en memorabilia aan te bieden, zonder dat het nauwelijks rendabel is.

FissaCoin
Niet-hackbare blockchain
De blockchain is daarnaast ook een stuk moeilijker te hacken dan de betalingssystemen die we op moment gebruiken. Veel mensen zeggen dat hacken onmogelijk is, maar de geschiedenis leert dat waar er een wil is er meestal ook een weg is. Voorlopig lijkt deze weg er gelukkig nog niet te zijn en zouden betalingen en gebruikersinformatie veilig zijn. Als laatste brengt de blockchain ook meer transparantie naar het hele verhaal. Doordat er op het moment geen transparantie is, weet je bijvoorbeeld niet dat er helemaal geen tickets meer te koop zijn en dat je een valse ticket koopt. Met de blockchain zou de transparantie van de transacties gegarandeerd zijn, wat een hoop mensen veel ellende zou kunnen besparen.

blockchain
Juiste know-how
We zien de laatste tijd veel nieuwe cryptocurrencies verschijnen en veel mensen zijn daar wat huiverig voor geworden. Al die verschillende cryptocurrencies kunnen het realistisch gezien gewoonweg niet allemaal gaan halen en een heleboel zullen onvermijdelijk weer verdwijnen. Het is een soort hype en we zien dat mensen die eigenlijk nergens verstand van hebben ook maar een cryptocurrency ontwikkelen, omdat het winstgevend kan zijn. De mensen achter FissaCoin lijken echter goed te weten wat ze doen. De mannen achter de cryptocoin hebben allemaal ervaring met het werken in de entertainment- en evenementenbranche en nog belangrijker: ze hebben de benodigde kennis over de blockchaintechnologie om er een goed werkend systeem van te maken.

FissaCoin
Investeren in Fissacoin
FissaCoin zou volgens de makers de grootste revolutie in de entertainmentindustrie zijn en ze lijken een goede kans van slagen te hebben. Als het je wat lijkt, kun je coins kopen via de FissaCoin website. Op het moment is de ICO (Initial Coin Offering) bezig, waarbij fondsen worden verzameld. Als je nu investeert krijg je een early-bird bonus. Op 31 maart zal de ICO voorbij zijn.

U bent ingelogd als