Nex-Us presents

Vrijdag 23 November

Nex-Us presents
Evenementen informatie

Partysnap melding: Dit evenement is helaas al geweest.

Evenement: Nex-Us presents
Locatie: Poppodium Grenswerk in Venlo (Binnen georganiseerd)
Peperstraat 10, 5911 HA Venlo
Datum + Tijd: Vrijdag 23 November - 00:00:00 tot 05:00:00
Entree prijs: 15
Minimum leeftijd: 18
OV informatie: Er is openbaar vervoer aanwezig, zie Arriva voor meer informatie.
Organisator: NEX-US
Website: www.grenswerk.nl
Facebook: Nex-Us presents
Embed link: https://partysnap.nl/event/3WQpYwFnstWB6lM:nex-us-presents
Beschrijving
Partysnap evenement. Op vrijdag 23 november 2018 staat de eerste NEX-US clubnacht gepland in de zaal van Grenswerk: een kersvers clubconcept dat diversiteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal stelt. Headliners deze avond zijn house en techno DJ’s Sandrien en Titia.

Nexus is het Latijnse woord voor ‘verbinding’. Muzikaal gezien wordt heel duidelijk gerefereerd aan het geluid van de oorspronkelijke housemuziek, zoals deze gedraaid werd in nachtclubs in Chicago en New York waar eind jaren 80 de muziek ontstaan is. De sound en het gevoel van de originele housemuziek uit de beginjaren is nu nog steeds actueel en tijdloos. De clubs waar de muziek ontstond, zoals ‘The Warehouse’ uit Chicago (de naamgever van het genre ‘house’) bestonden overwegend uit een etnisch divers en gay publiek. Zeker in de beginjaren van de housemuziek werd de nieuwe scene wereldwijd gekenmerkt door een hoge mate van acceptatie en vrijheid tot zelfexpressie. De gedachte van housemuziek is: op de dansvloer is iedereen gelijk, ongeacht geaardheid, etnische achtergrond of sociaaleconomische status.

Voor deze eerste grote editie hebben we niemand minder uitgenodigd dan Sandrien en Titia. Eerstgenoemde dame zal bij de techno liefhebbers weinig introductie nodig hebben, sinds jaren timmert ze internationaal stevig aan de weg. Sandrien organiseert overigens (samen met Carlos Valdes) een soortgelijk clubconcept, genaamd Is Burnin’. De Amsterdamse nieuwkomer Titia is hier ook een regelmatig uitgenodigde gast. Ze omschrijft haar eigen stijl als “A big fan of 303’s, breakbeat, Chicago house, bleeps and electro”. Hoe dat klinkt liet ze dit festivalseizoen al een aantal keren horen voor een uitzinnig publiek, zoals onder andere op Down The Rabbit Hole.

Voorafgaand staat eerder op de avond de voorstelling ‘Mechanical Ecstacy’ van modern dansgezelschap Club Guy & Roni in de zaal van Grenswerk. Deze voorstelling is een samenwerking met Theater de Maaspoort. ‘Mechanical Ecstacy’ is een bijzondere en energieke voorstelling die gaat over de housecultuur. De muziek bij de voorstelling werd mede gecomponeerd door Thijs de Vlieger van Noisia. Bezoekers van ‘Mechanical Ecstacy’ hebben automatisch gratis entree tot de NEX-US clubnacht, die daarmee dus ook beschouwd kan worden als de perfecte afterparty. Kaarten voor zowel ‘Mechanical Ecstacy’ zijn verkrijgbaar via onze website of via de website van de Maaspoort (en verlenen beiden gratis toegang tot de NEX-US clubnacht).
U bent ingelogd als